مراسم گرامیداشت هشتمین سالگرد ارتحال آیت الله موسوی اردبیلی(ره) در دانشگاه مفید برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مفید مراسم گرامیداشت هشتمین سالگرد ارتحال فقیه عاليقدر و مؤسس دانشگاه مفید در روز سه شنبه ۶ آذرماه ۱۴۰۳ با حضور اساتید حوزه و دانشگاه، دانشجویان و علاقه مندان آن مرجع روشن اندیش و با سخنرانی استاد ارجمند دکتر گودرز افتخار جهرمی در دانشگاه مفيد برگزار شد.
در ابتدای این برنامه حجت الاسلام والمسلمين سید علی موسوی اردبیلی ضمن خوشامدگويي به حضار با ذکر خاطراتی به ویژگیهای شخصیتی و منش خاص آن فقید سعید اشاره کردند و گفتند
خدا ترسي مهمترين ويژگي آیت الله موسوی اردبیلی بود. بارها زماني كه از ايشان سوال ميكرديم كه چرا فلان كار را انجام داديد يا نداديد يا چرا فلان حرف را زديد يا نزديد ميگفتند بخاطر ترس از خدا. ايشان در عین شجاعت خاصی که داشتند، نمونه بارز خداترسی بودند. ایشان به معنای واقعی کلمه در ساحت اندیشه، آزاده و حر بودند اما در ساحت عمل، همواره محتاطانه عمل میکردند. کنش ایشان محدود به شرع انور بود. با وجود حضور در قلههای فقه و تسلط به پیچیدگیهای علمی، سیاسی و اجتماعی، بسیار عادي، ساده و بی آلایش رفتار ميكردند به گونهاي كه گاه مخاطب فراموش ميكرد که در حال گفتگو با مرجع تقلیدی جامعالشرایط است.
همچنین از صفات برجسته آیت الله موسوی اردبیلی زیرکی ايشان بود؛ مثلا در اولين برخورد، افراد را مي شناخت. به عنوان نمونه در دیدار اول با کشمیری معروف (بمب گذار دفتر نخست وزيري) نفاق او را شناخت و او را از خود راند. اهل افراط و تفریط نبود و همواره سعی در مدیریت اوضاع داشت. جوانمردی و بخشش خطای دیگران از دیگر صفات برجسته آن فقیه فقید بود. هیچگاه به دنبال انتقام نبود و برعکس اگر برای کسی که به ایشان بدی کرده بود مشکلی پیش میآمد سعی می کرد به او کمک کند.
از مهمترین دلایل موفقیت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی در مسیری که پیش گرفته بود این بود که قصدشان تاثیرگذاری بود. کم هستند کسانی که دغدغهشان این باشد که بعد از خود آثاری برجای گذارند، اما ایشان هرجا بودهاند اثری گذاشته و آثار زحمات و تلاشهایشان هنوز که هنوز است دیده میشود.
در ادامه برنامه دکتر گودرز افتخار جهرمی ضمن بیان زندگینامه مختصری از آیت الله العظمی موسوی اردبیلی، با اشاره به چند دهه آشنایی و همکاریشان با آن عالم گرانقدر، به تشریح وجوه مختلف شخصیتی ایشان پرداختند و گفتند
آیت الله موسوی اردبیلی فعالیتهای فرهنگیشان بسیار عمیق و اثرگذار بود. بسیاری از جوانان با تلاش ایشان با حقایق اسلامی آشنا شدند و مسجدشان در تهران محل آشنایی با اسلام اصیل بود. آن فقیه گرانقدر خدمات شایانی به انقلاب اسلامی داشتند و دوران طلایی قوه قضاییه در زمان ریاست ایشان بود. عمیقاً تخصصگرا بودند و کار را به اهلش واگذار میکردند. در حوزهی کاری ما هر گاه مهمانی از کشورهای خارجی تقاضای دیدار از قم را داشتند ما امیدمان به آیت الله موسوی اردبیلی بود. رفتار ایشان با مهمانان دیگر کشورها و ادیان قابل تحسین بود.
طمأنینه، تسلط و پاسخهای روشن به سؤالات ميهمانان خارجي از ویژگیهای بارز آن عالم عزیز بود. علمیت ایشان مسلم بود. من در جلسهای حضور داشتم و مسئلهای مطرح شد. حضرت آیت الله صافی گلپایگانی فرمودند که موسوی اردبیلی اعلم آن جمع است. تألیفات و تحقیقات و تقریرات ایشان کاملاً محققانه و کاربردی است. ریاستشان بر دستگاه قضا سبب آشنایی بیش از پیش ایشان با مشكلات عملي جامعه و موضوعات فقهی شده بود. با استادی مسئله را طرح، وجوه مختلف آن را تشریح و بدان پاسخ میگفتند. در حوزه حفاظت از دین فعال بودند. نمونهای از دغدغه دینی و پاسخ عالمانه به عقاید انحرافی بهایت در کتاب ایشان به نام جمال ابها قابل مشاهده است. ورودشان به تفسیر قرآن مجید که کتاب دوجلدی پرتو وحی بخشی از ثمره آن است، نشان از تحقیقات گسترده ایشان در زمینه تفسیر دارد. موضوعاتی که مطرح کردهاند شاهدی است بر اینکه ایشان تفاسیر متنوع را بررسی عمیق و محققانه کردهاند.
@publicmofid
روابط عمومی مؤسسه خیریه مکتب امیرالمؤمنین(ع)
🟢🌐@maktab_charity
سایت / بله / تلگرام / اینستاگرام / آپارات 📡