نشست علمی: «ارزیابی آثار اقتصادی و غیر اقتصادی لایحه بودجه ۱۴۰۴» در دانشگاه مفید برگزار شد
نشست علمی «ارزیابی آثار اقتصادی و غیر اقتصادی لایحه بودجه ۱۴۰۴» روز دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ با سخنرانی دکتر فرشاد مومنی (عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی) و دبیری علمی دکتر مجید رضایی (عضو هیات علمی دپارتمان اقتصاد دانشگاه مفید) و با حضور اساتید و دانشجویان به همت مرکز مطالعات اقتصادی با همکاری انجمن علمی دانشجویی اقتصاد دانشگاه مفید برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مفید، دکتر رضایی، دبیر علمی نشست، ضمن تقدیر از حضور اساتید و مهمانان، به ویژه آقای دکتر مومنی، که با وجود سختیهای جسمی در جلسه حاضر شدهاند، از اهمیت برگزاری این جلسه در شرایط کنونی اقتصادی کشور سخن گفت. ایشان ضمن گرامیداشت ایام فاطمیه و همچنین سالگرد ارتحال مرحوم آیتالله العظمی موسوی اردبیلی (ره) موسس دانشگاه مفید، از فرصتی که دوباره برای بحث درباره مسائل اقتصادی ایران در دانشگاه مفید فراهم شده، ابراز خرسندی کردند.
دبیر علمی نشست ضمن معرفی و بیان حسن شهرت مهمان برنامه، اظهار داشتند: دکتر مومنی سالها با شخصیتهای برجستهای همچون مرحوم عالینسب (ره) و آیتالله دکتر بهشتی (ره) همکاری داشتهاند. ایشان به عنوان منتقد صادق دولتها شناخته میشوند و وظیفه خود را کمک به بهبود وضعیت اقتصادی کشور میدانند. دکتر رضایی تأکید کردند که بهترین کمک به مسئولین، بازگو کردن نقاط ضعف و ایرادات تصمیمات اقتصادی است.
در ادامه دکتر مومنی ضمن تشکر از برگزارکنندگان این برنامه علمی و ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه مفید، به ضرورت توزیع عادلانه قدرت و ثروت برای تحقق تکنرخی شدن ارز اشاره کردند. ایشان گفتند:
در شرایط کنونی، باید از ظرفیتهای دانایی کشور بهرهبرداری شود تا اوضاع اقتصادی بدتر نشود و در صورت امکان، بهبود یابد. ایشان تأکید کردند که موانع تولید باید از سر راه برداشته شود و ساختار هزینههای حکومت بازنگری گردد.
ایشان همچنین به تجربه تاریخی ایران اشاره کردند و گفتند که در گذشته، بزرگترین پرداختکنندههای مالیات، تولیدکنندگان بودهاند.
وی هشدار داد که بحران مالی حکومت میتواند به مشکلات جدی منجر شود و در این شرایط، حکومت باید به دو کار اساسی بپردازد: حذف موانع تولید و بازنگری در هزینهها.
دکتر مومنی به نظریه داگلاس نورث در مورد «معضل معرفتی بقاء واحدهای ناکارآمد» اشاره کردند و گفتند که در تاریخ بشر، بسیاری از واحدهای ناکارآمد از گردونه رقابت حذف نمیشوند پس اگر بتوانیم چرایی و چگونگی بقای این واحدها را تبیین کنیم، میتوانیم به برونرفت از دورهای باطل توسعهنیافتگی کمک کنیم.
ایشان به ایده نهادهای استثماری عجم اوغلو و رابینسون اشاره کردند و گفتند که این نهادها به جای نهادهای مشوق خلاقیت و تولید، در کشور حاکم هستند و رمز بقای واحدهای ناکارآمد در حفظ نظم ناکارآمد و بازتولید توسعهنیافتگی نهفته است.
دکتر مومنی بر اهمیت ارتقای بنیه تولید فناورانه تأکید کردند و گفتند که اگر حکومت به دنبال اعتلای اخلاقی جامعه است، باید به تولید فناورانه توجه کند. وی به کتابهای مختلفی اشاره کرد که مطالعه آنها در این زمینه میتواند مفید باشد. از جمله آنها کتاب «اقتصاد ملی و اقتصاد جهانی» از فردریک لیست و «پیامدهای اقتصادی صلح» از کینز است.
بخش پایانی برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص داشت و دکتر مومنی به سوالات حضار پاسخ گفتند.
روابط عمومی مؤسسه خیریه مکتب امیرالمؤمنین(ع)
🟢🌐@maktab_charity
سایت / بله / تلگرام / اینستاگرام / آپارات 📡