درباره ما

موسسین

موسسه ‌خیریه ‌تعلیماتی، تحقیقاتی، علمی ‌و دینی مکتب امیرالمومنین(ع) در سال 1349 با محوریت حضرت آیت‌الله العظمی موسوی اردبیلی (ره) تاسیس شده است.

در كنار حضرت آیت‌الله‌العظمی‌موسوی‌اردبیلی (ره) برخی دیگر از علما و بزرگان حوزه و دانشگاه نیز به عنوان اعضای هیئت مشاورین دینی و علمی مكتب امیرالمومنین(ع) فعالیت می‌كردند كه حضرات آیات شهید بهشتی، شهید مفتح، شهید مطهری، مهدوی كنی، امامی كاشانی و موسوی زنجانی از جمله آنان هستند.

در فرآیند دریافت مجوز فعالیت این موسسه و با توجه به حساسیت ساواک به قرارگرفتن نام برخی از افراد فوق‌الذكر در میان مؤسسین مكتب امیرالمومنین(ع) با هماهنگی معظم‌له جمعی از امنای بازار و خیرین سرشناس تهران همچون آقایان محمدعلی متحدان، محمد تقی رسولیان، علی‌اكبر مصدق و ابوالقاسم متحدان به عنوان اعضای هئیت مدیره (مؤسسین) به وزارت كشور وقت معرفی شدند.

در حال حاضر نیز هیئت موسسین مؤسسه‌ خیریه ‌مكتب امیرالمومنین(ع) بر اساس اساسنامه این مؤسسه هفت نفر می باشند و جانشینان هیئت مؤسسین مطابق ماده 8 این اساسنامه و تبصره های ذیل آن تعیین و انتخاب می‌شوند.

تاریخچه

موسسه خیریه تعلیماتی، تحقیقاتی، علمی و دینی مکتب امیرالمومنین(ع) در سال 1349 توسط حضرت آیت‌الله العظمی سید عبدالکریم موسوی اردبیلی (ره) تاسیس شده است.
معظم‌له پس از مهاجرت به تهران در سال 1347 شمسی و برگزاری جلسات مذهبی، فرهنگی و آموزشی و همچنین تاسیس مراکز، کتابخانه‌ها و کمک به مساجد و انجام برخی امور خیریه، تصمیم گرفتند مرکزی را به منظور مدیریت و ساماندهی فعالیت‌های مختلف راه‌اندازی نمایند که در مهرماه 1349 و با مجوز وزارت کشور وقت، موسسه خیریه مکتب امیرالمومنین(ع) منشا امور و کارکردهای مختلف در زمینه‌های آموزشی، خیریه، فرهنگی و مذهبی بوده‌ است.

از جمله مهمترین این فعالیت‌ها عبارتند از:

امور مذهبی

ساخت و احداث مساجد، حسينيه‌ها، هم‌چنين توليت و كمك به فعاليت آن‌ها و ساير مراكز دينی در تهران و شهرستان‌ها؛

  • كمک‌های مادی و معنوی به حوزه‌های علميه و طلاب.

امور فرهنگی

  • تأسيس و مديريت كانون توحيد در تهران به عنوان يكی از مراكز مهم فرهنگی- مذهبی شهر تهران؛
  • تأسيس و مديريت كانون فرهنگی مسجد النبی(ص)؛
  • حمايت از تأسيس كتابخانه­‌های مساجد و مراكز علمی-مذهبی.

امور آموزشی

  • تاسیس و پشتیبانی مجموعه مدارس مفید در مقاطع و رشته‌های مختلف
  • تاسیس و پشتیبانی دانشگاه مفید قم

امور خیریه

  • پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه و كمک‌های بلاعوض؛

  • تهيه و اهداء جهيزيه به نو عروسان نيازمند؛
  • اهداء سبدهای كالايی به خانواده‌های نيازمند. 
  • علاوه بر موارد فوق، مؤسسه خيريه مكتب اميرالمؤمنین تحت رهنمودهای بنیانگذار آن، حضرت آيت‌الله‌العظمی موسوی اردبيلی (ره)،

هم‌چنان در حال ارائه خدمات گوناگون به هم‌وطنان عزيز، مسلمانان و شيعيان برخی كشورهای ديگر است.

هیأت مدیره

موسسه خیریه مکتب امیرالمومنین به وسیله هیئت مدیره‌ای مرکب از 7 نفر عضو اصلی و یک تا دو نفر عضو علی‌البدل اداره می‌شود که از بین اعضای هیئت موسسین و یا اشخاص واجد صلاحیت دیگر، توسط مجمع عمومی عادی هیئت موسسین انتخاب می‌شوند.