مدارس مفيد قدمتي نزديک به ٤٠ سال دارند؛ يعني زماني که مؤسسان مؤسسه خيريه مکتب اميرالمؤمنين(ع)، با محوريت حضرت آيت الله موسوي اردبيلي(ره) بر آن شدند تا با هدف اشاعه فرهنگ ديني، مدرسه‌اي را تأسيس کنند. اولین مدرسه مفید در سال۱۳۵۱ در حوالی ميدان انقلاب، در مقطع راهنمايي کار خود را آغاز کرد، و پس از مدتي با تأسيس دبيرستان، به خيابان زنجان منتقل شد. 

بعد از گذشت بيش از دو دهه، دبيرستان و راهنمايي مفيد دو نيز در سالهاي 1371 و 1376 در منطقه قيطريه تهران، در بلوار کاوه تأسيس شدند. شعبه سوم دبيرستان مفيد، با گرايش رشته علوم انساني، علاوه بر رشته رياضي و فيزيک، در سال 1383 در حوالي ميدان ونک آغاز به کار نمود. پس از آن، با توجه به احساس ضرورت و اهميت مقطع دبستان، واحد پيش‌دبستان و دبستان مفيد نيز در سال ٨٨ در خيابان شريعتی فعاليت خود را آغاز نمودند. 

از سال تحصيلی ۹٠-۹۱ دو واحد پيش‌دبستان و دبستان پسرانه، يکی در منطقه 2 تهران و ديگری در قم آغاز به کار کردند. همچنين مجتمع دخترانه نيز در اين سال تأسيس شد. هم اکنون مدارس مجتمع آموزشی مفيد، با سه پيش‌دبستان و دبستان، دو مدرسه راهنمايی و سه دبيرستان پسرانه به همراه مجتمع آموزشی دخترانه، پذيرای فرزندان شما هستند.

مفید از نگاه موسس آن؛ حضرت آیت الله العظمی موسوي اردبیلي (ره)

تأسیس مدارس مفید

 

در دوره طاغوت، ما در قم بوديم. احساس کرديم حوزه‌هاي علميه بايد روز به روز به جامعه نزديکتر شوند و در لاک خود نباشند. به اين نتيجه رسيديم که تبليغ دين، به شکل سنتي، ديگر کارساز نيست. بايد از راه‌هاي جديد وارد مي‌شديم. در تهران، مسجد نيمه‌سازي در خيابان نصرت بود. ما فعاليت خود را در آن مسجد آغاز کرديم. براي نيل به اهداف گفته شده، به فکر راه‌اندازي دانشگاه افتاديم. بعد فهميديم بايد از پايه شروع کنيم. به فکر ساختن مدرسه افتاديم. پيش آقاي روزبه رفتيم، خدا رحمتش کند. با ايشان صحبت کرديم. ايشان به ما کمک فکري کرد. در نزديک دانشگاه تهران ما يک ساختمان داشتيم. آقاي روزبه آمد و آن محل را ديد. ما در همان ساختمان، مدارس مفيد را بنا نهاديم. وقتي که مفيد را ساختيم، مشکلاتي داشتيم. پول کمي داشتيم. گاهي من خودم آن جا با کارگران مشغول کار مي‌شدم. دوستان هم از مسجد مي‌آمدند، مي‌رفتيم و در آن جا کار مي‌کرديم.

شیوه اداره مفید

مفيد به سبک خاصي اداره مي‌شد. از اول من نظرم اين بود که انسان‌هاي سالم در آنجا درس بخوانند. مديرآنجا سالم باشد. مدرسان سالم باشند. حتي خادم مدرسه بايد سالم باشد. خدا گروهی از انسان‌هاي خوب را به کمک ما فرستاد. آنها در مفيد زحمت کشيدند. الان به حمدالله مدارس مفيد، چند هزار فارغ التحصيل دارند. اينها اکثراَ در هر کجا که هستند، در هر رشته‌اي که درس خوانده‌اند، آدم‌هاي مفيد، خادم، سودمند و مؤمنی هستند. اگر خداوند در روز قيامت از من بپرسد به شما اين قدر عمر داديم، امکانات داديم، توفيق داديم، با اينها چه کار کردي؟ من هر چه فکر مي‌کنم، دستم خالي است. تنها چيزي که براي من اميد بخش است، همين مدارس مفيد و دانشگاه مفيد است.

 علت انتخاب نام مفید براي مدارس

 

مرحوم شیخ مفيد را در دوره خودش «ابن المعلم» صدا مي‌زدند. ايشان در ميان تشيع خيلي در علم کلام کار کرده و متبحر بوده است. مرحوم مفيد وقتي از دنيا رفته، مردم گفته‌اند: «خداوند ما را به وسيله ابن المعلم نجات داد.» ايشان در جامعه کنوني ما ناشناخته بود. من تصميم گرفته بودم هر چه مؤسسه آموزشي داشته باشم، به نام مفيد باشد. الان دانشگاه مفيد هم به همين مناسبت به نام ایشان نامگذاري شده است.

پایگاه اطلاع‌رسانی مجتمع مدارس مفید:  www.mecp.ir 

تماس با ما

آدرس: تهران، خیابان ولیعصر ، نرسیده به میدان ونک، مجتمع خورشید، طبقه هفتم، موسسه خیریه مکتب امیرالمومنین(ع)

تلفن: 6-88664823-021 نمابر: 88664823-021

پست الکترونیک: info [at] maktab-charity.ir

Proudly powered by WordPress